Monday, February 18, 2013

255


Ibu saya cakap saya tak boleh keluar dengan dia anymore. Ibu saya cakap sebab nanti orang lain ingat dia boipren awak nanti awak tade sapa nak. Ibu saya sekarang selalu risau saya tade 'that man' 

Hai Ibu! Jangan risau kay. Ur daughter is doing fine,okay and good. Ibu perform ur istikharah also please. Hiks

Sunday, February 17, 2013

17th February

So today is the day! 

Okay zekzaited ni. 17th February is my bestbestfriend birthday! Dia pun dah macam kakak aku, time sekolah pelindung dan penjaga aku, ketua pengawas pewempuan okaysss, *since aku always selalu memberi peluang dan ruang untuk dibuli. dimana silappnyaa? sobss* She is Fazlin Nazirah. 


Idea nak throw surprise birthday not so party ni muncul tiba tiba bila cuti sem ni aku langsungg tak jumpa kalian kalian kawan sekolah  ni. Almaklum rumah dah di pedalaman malas membuak nak berjalann kerana mengetahuinya akan menyusahkan banyak pihak.

Banyakk kali malam sebelum tidur tu plan dalam otak satu satu sebab nak bagi semua benda berjalan dengan lancar dan pastikan betul betul surprise.. 

Food *check!*
Friends *check!*
Plan *check!*



The girls.

Wanie bawa super delicious nyuummayh Mee Hoon and Brownies. Sara and Dinie beli balloons comel and cake. Aku membawa caramel Puan Ida. hiks. Plus Azrie bawak 8 kotak piza Dominos! There is A LOOOOTTTTTS OF FOODSSS! 

US. 

Kawan dengan Lynn memang best. Dia selalu bagi dorongan dan nasihat. Kalau mahu curhat pun okay je cuma aku je yg selalu ada masalah meluahkan isi hati haha. unless benda tu aku dah taktahan lagi. Ibu pun senang hati je kalau aku keluar dengan dia jalan dengan dia. Sebab Ibu tau, dia orang baik baik dari keluarga baik baik yang mampu mengawal dan menjaga Eeka baik baik. 

Okay. Happy Birthday Lynn. :)

eekadin

Wednesday, February 6, 2013

Selam Burr


Assalammualaikummmm bapak bapak ibu ibuk. yuk dangdut yuk! 

Cerita dia sekarang, aku tengah cuti sem 3. Masa exam punya la plan time cuti nak diet kene bakar balik segala bagai yang aku makan time exam week tu nak jogging la skipping la. Cuti dah nak habis HABUKKK PUN TARAKK PELUH PUN TAKDAK! 

I'm so superdupertriper lazy these days. 

Pemalas Eeka I
Jangan tanya la bangun pukul berapa. Kalau aku bangun lepas tu tweet 'Good Morning' bikin laka laka betul. Laki laki kat twittah pun lari weh.


Psstt. Btw, growth hormone is release in our body while we sleep.

Pemalas Eeka II
Tiada kata untuk menggambarkan betapa tahap tera giga mega punya malas saka kat badan aku ni. Nak keluar malas nak jumpa kawan pun buat aku termenung nak fikir. "oh duit tade kene jimat." Plus ada sesuatu yang tibe tibe buat aku terasa hati tak pung aku yang sensitif lebih time tu.

Pemalas Eeka III
Bila aku dah melanguk depan tibi je sepanjang masa tak pung main game kat ipod tak pon makan biskut ogheo, ibu pun membebel. So nak bagi ibu punya marah reda sikit, amek makanan kongsi dengan ibu *our bonding time. kihkihkih* Kerja paling aku buat pun setakat buat bunga manggar angah ni. Itu pun sehari 6-10 batang pun susah gila. 

Maka dengan itu, marilah beramai ramai kita berdoa agar saka pemalas aku ni blahh jauh jauh sebelum masuk sem 4 ni. Semoga naik cuti nanti saya jogging satu minggu 4 kali (pagi if can since class mostly starts at 9/10). Kalau tak gems la aku time wedding angah nanti. 

SUSAH TAU TAK DAPAT AKAK YANG TIBE TIBE KURUS NI!


eekadin

Wednesday, January 2, 2013