Tuesday, February 9, 2010

andai ada mesin masa doraemon...

AN AN AN

tottemo daisuki
DORAEMON

um. seperti tajuknya. andai ada mesin masa doraemon, pasti I tau ape yang I jadi 5,10 tahun dari sekarang. ape kerja I, ape yang I belajar, sape boyfriend I ATAU sape hubby I.. HAHA.. andai itu takdirnya~  

tapi seriously, kalau ada mesti senang buat kite utk merancang kehidupan agar kehidupan kita yang mendatang akan menjadi yang terbaek punya.. sebenarnya, I melalutlalut nih sebab runsingbingungpening . mengisi borang upu memang mencabar emosi, physically and mentally. 

okeh. 

I memang nk isi borang upu tuh dgn ayah. senang la nk citerciter dan memberi pendapat ttg ape yang kita nk dapatkn. bangunbangun pagi, setelah disimbah (okeh itu hiperbola, sbnrnye dipercikcikcik.) dgn air oleh ayah. kalau dah bangun lewat memang takut la nk tanya ibu, "sarapan ape?". so, I lebih rela menahan lapar. sapa tanya..... HAHA(sambung sndr.) ape pun ada berani? dan ape yang I dapat sarapan pagi tuh ialah headline suratkhabar minggu.


30% doktor gigi 'palsu'?


dengan senyum simpul lagi berseriseri, ayah berkata " uda, jadi doktor gigi tau! baca paper nih" I dengan menjeling sekilas tajuk itu yang telah memberikan tekanan yg hebat kerana datang pada masa yang AMAT TERLALU salah, I pon mencapai surat khabar PANCAINDERA. lagi la menenangkan fikiran sambil melayanlayan ape yang patut. mana tau ada gambar fahrin ke atau kembarnya. dalam otak berfikirfikir, macam mana la nk isi borang upu nih. baek betol la reporter nih!! 

then, lepas dah okeh sikit perassaan, lepas ayah dah bangun daripada his LONGGG NAP, I pon ajak la isi borang upu. dengan berdebardebar nye, I bukak la laman web upu.mohe tuh tapi sambilsambil tuh ada la myspace and facebook. isi punya isi sampai la dekat tempat letak 8 pilihan. sampai tak menang tangann nk letak mana satu. haha. tpoo. lepas debatdebat kalah, ini la yg I letak.


nampak tak? 


SEPATUTNYA, asasi alam bina tuh no.2 tau! tapi lepas ayah sangap sangat nk masuk uitm, kena la letak asasi sains no.2.. tatau la ape yang ayah nak sangat kat uitm. kalau ade sesapu tau, tolong bgtau I. APAPUN, I rasa BANGGA sangat sebab I dapat letak medic no.7 HAHA sekadar cukup syarat jek. 

walau apapun, nant  I nk tukar la. lepas ayah pun dah bagi yellow light. (kene slow2.)  maybe lepas dapat result SPM kelak. so, nant masa tuh I dapat berfikir dgn lebih waras sikit dan menerima akal logika. 

JADI, I berharap, andaandaanda smua dapat mendoakan I agar mendapat keputusan yang membanggakn I n parents I.  10A+ menjadi impian dan harapan. satu impian, satu harapan, 1MALAYSIA!

2 comments:

geLaSkaCa said...

chaiyok2..

hehe..
kalo nk amek seni bina tu best~

lg2 architecture..
sbb dlm fmili kite pn lum ada lg yg xplore bnde ni..

be the 1st~

eeka :) said...

huk3.
aminn~

tapi bukan nk jadi arkitek pon.
nk jadi juru ukur bahan