Saturday, February 6, 2010

kenangan dahulu.

memandang sekarang nih menjadi seorang penganggur yg terhormat,telah berlakunya sistem barter (tapi I hanya menerima tak memberi kerana I tade ape yg best nk beri.) 


ape yg barter nih? siapa yg terlibat?
kami membarterkan novel2 yg best dan yang terlibat ialah dini, bna n I. memandangkan I nih selalu kurang luck dalam memilih novel, jadi kebykan novel yg I beli tak gempak. lagipun I selalu pinjam drpd sepupu gue. so, nk membeli tuh memang tak sempat. sebab sebelum I beli dia dah beli dulu. (ceh, alasan! ckp jek la tade duit. )


bna telah membarterkan tiga buah novel. TIGA OKEH! and I abiskan TIGA3 tuh dalam 3 hari. huaa~~ sungguh sungguh pencapaian yg membanggakan. kekadang terpikir, kalau la dulu, I boleh habiskn buku rujukan bio tuh mcm novel nih mest bestgempak gile! 


satu novel tuh, 
nih dia.

novel nih agak mengingatkan aku kt kawankawan I kat pontian, johor dlu. bukan jalan citer dia la. kalau jalan citer dia, melampaulampaau. heh. 

nama hero dia, zarif. well hero dia igtkn I kat zhafir aka garfield.

kalau dah ingat kat zhafir ingat la balik kat genggeng laki yang lain. syamil, haikal syahzani (well, dia nih mest I igt, kalau I tak igt parents I yg igtkan. ), dinie, fikri. nih la genggong aku masa nakalnakal dlu.
ish. geng gegirl pon ade. hamizah, najihah, nadhrah, liza, ainul inayah, nora. 

I rase banyakbanyak tempat I bermigrate, pontian la yg paling best. walaupn nama dia mcm pontianak sudah, ape I kesah. (mmg dlu I kesah.) rumah dia pon best. part jiran memang best gile!! knape? tanya eera. haha. rahsia kami. kalau kamu kenal I ngn adik I, kamu patut sudah mengetahuinya. 

nak posing gak :)

I berharap sgt semoga I diberi kesempatan lagi utk berjumpa dgn mereka semua. kerana mereka smua telah memberikan kenangan dalam diri I waktu I budakbudak dulu. kalau jumpa mesti smua dah cunmelecunnn n hensemkacaktapitakbergaya.. 
sapa nk tolong buat reunion? 

membaca amalam mulia.

membaca novel nih memang memberi cabaran dugaan dalam menghabisknnya. kalau baca novel nih, memang kene mengambil masa nk recover balik daripada trbayangbayang heroheronya. susah la. memang susah. 

contohnye, mcm novel nih,

dah la novel nih pasal keturunan diraja. I dah la sangap dengan tengku ismail (malu3). mana la tak memberi tamparan yg hebat pada diriku. 
ada satu part tuh hero dia, tengku zarul bawak kereta lembu  lamborghini okeh.

cuba bayangkan dia bawak kereta nih. OMG!

apepun, I memang dah biasa dalam menempuh semua halanganhalangan nih. dah expert. kalau dulu memang mengambil masa yg lama la. terlalu lama. skrg dah okeh.  *_*

4 comments:

geLaSkaCa said...

eeka..

try bce novel die [nye author "hlovate"

under jemari seni publication..
best2..
try bce..

hehe..

eeka penanam durian!!!(penanam aggur dh oldskol)

eeka :) said...

okeh3. nant eeka cari!

bna said...

ngeng.
malu ah tayang novel kte..
ade tampal diskaun 15% tuh..
wawawa..
kte beli novel aina emir baru smalam.. :)

eeka :) said...

haha.. releks la. setakat tempelan tuh.

novel ape?