Wednesday, February 3, 2010

tak setuju dgn 'sape cepat dia dapat' :(

kalau dulu venice menjadi tempat idaman utk bermulan badu. kenapa venice, sebab terpengaruh masa baca novel waktu menjadi budak hingusan dahulu kala masa zaman puntung rokok berasap. 

indah kan.  

tapi kian usia meningkat , diri mula pandai mengira bajet untuk perkara perkara seperti ini. memikirkan kos penerbangan, 5 star hotel (ececececee..) naik GONDOLA. haih.. balik malaysia maken pasir jek aku nanti. 
lain la kalau aku kawen ngn anak sultan ke, jutawan MUDA malaysia ke, anak datuk atau pon tan sri. perbezaan umur ada hadnye ye. tak nak la kawin dgn org yang berpangkat ayah dan atuk untuk ku. minta dijauhkan la.. 

memikirkan untuk mendapat tengku ismail (malu i..) menjadi semakin nipis, dengan kemungkinan utknye berkahwin dalam masa terdekat ini makin meluas tinggi setinggi KLCC setelah dia ditabalkan menjd tengku mahkota johor, aku semakin redha. (ku menangiss.. membayang betapa kejamnya dirimu atas diriku. kau  (absolutely wrong T_T) buatkan cinta ini.. kau pergi ~~ huaa~)

okeh, oleh itu, aku mula memikirkan sesuatu yang lebih economical ttp still happening and sweet.. dengan itu, aku mula berjalan-jalan dalam laman sesawang dari mukabuku org ini sampai la org itu, dan jumpa dengan tempat yg sungguh indah. 

it's an island. 

namanye krabi island. (kekadang waswas entah entah banyak crab. nant dia  gigit2. ouch!) sememangnya, aku telah plan dengan rapi kot. hotel yang aku kene,  diulang yer, KENEMESTIWAJIB duduk masa kat sana ialah BURI TARA RESORT.  memang cuncantek gile resort nih, seiring dengan moto/visi nye ' a memorable resort for a memorable holiday'. meh kasik tengok sikit hotelnye, 

kalau boleh nak bilik ni gak. :p

namun, ada masalahnye. the problem is my elder sister nak pergi sini gak. so, kami sudah mempunya tempat yang sama untuk berHONEYMOON. sungguh aku tidak dapat menerimanya. SUNGGUH. 

she: sblum ko pergi honeymoon kat sane angah dlu gi wahahahaha
aku:  pi la venice kat itali. pi la angah,
she: eyyy, mane ada duet,hey..ko degree pon xhamek lg..da berangan nk hoeny moon laah segala

well, kalau nak dipikirkan balik smpai overcooked, dia mmg betul. lagilagi part degree tuh (sbb tuh la font di kecilkan. :/) di sinilah berlakunya sape cepat dia dapat. oh no!!

----------------

to all eera's friends (if u read this), akak memang mintak maaf sekali. bukan niat akak nak ajar adik ku menipu. just nk tahu korg sayang sgt ke kat adik aakak sorang yang wayar otak dia maken longgar nih. and, my conclusion for these experiment: korang memang sayang dia. so, the hypothesis is accepted (sungguh rindu pasal nih. kalau dulu lepas buat experiment mest tak tulis nih. sbb tak perlu. hek3)



1 comment:

Fikri said...

honeymoon dlm m'sia sudah. wakakaka.
lagi economical... :)