Monday, March 8, 2010

bila jumpa..

Wake up everyone
How can you sleep at a time like this
Unless the dreamer is the real you

pada suatu hari, ada seorg princess (eww.HAHA) sedang beradu bersama seorrang dayang disebelahnya. da princess tido bersama dayang kerana dia memerlukan bodyguard walaupon dayang tersebut hanya mempunyai pengalaman taekwando smpi tali pinggang kuning sahaja. bila lagu diatas berkumandang, meminta si princess bangun dari tempat beradu, naamun gagal buat lagu tersebut. si princess masih ingin beraduu.. syhhh!!~ but, jengjeng si tuanku sultan ayah datang kamar si princess utk kejut dgn cara berhemah. 

si sultan: nak ikut peergii *sumthinJAYA.
si princess: *dlm mamaimamai. setakat JAYAjusco nak ajak ke. lalu GELENG2.
si sultan: betul??
si princess: emm.. * kembali syueww..~~

kemudian the princess kembali menaiki gondola bersama tutt di sg. venice. ini semua garagara si princess baca novel yang ada pasal venice. then, si puanku permaisuri kejut versi pasti terkejut. hanya seisi mahligai megetahuinya. 

si permaisuri: nak ikut pergi *sumthingJAYA tak?
si princess: tak nakk
si permaisuri: semalam cakap mau ikutt. pergi metrojaya la.
si princess: ohh.. ok2.. *terus terjun tempat beradu macam kena kejutan elektrik

tapi si dayang tuh masih lena. mcm mana nih? princess dh bangun dlu? kene pecat nih..

*Ssusah la guna princess2 nih. dh nk tertaip price dah. aiyo..

pergi metrojaya tuh just nak guna voucher yang ayah dapat masa maen golf. tapi biasalah nafsu manusia, pastinya bersimpangsiur semuanya..

butbuttapi,i met someone. huih. ibu pergi masuk kedaikedai carpet. ayah dh buat muka. I tak kesah. salesman tuh oranggg pakistan. hikhik. putih gile muka. he can't speak malay eventhough dia sudah dook sini 5 tahun. he only said, AKAK. cube teka nama dia ape. nama dia syed SADIQ SI GHARAGAR. igatkn memain, tapi bila kasik namecard tuh, betul rupanya. tapi jgn risau, dia takde la handsome sgt. cuma dia mengingatkan I dkat EYYAD ASYAR AL-ASYARI aka Y. 

for angah: ibu beli 3 carpet utk rumah BANGi.

kemudian, meneruskan impian walaupon sesatsesut mencari nya. masuk jek, huahui. ramainya manusia. I terlepas dari ibuayah dua kali. kalut gile aku mencari mereeka. mcm nak jerit jek, "IBUUUUUUUUU, AYAHHHHHHHHH, UDA KAT SINI!!" tapi dengan menggunakan akal fikiran, I guna hp  dan call. bijak tak? tepokk tangan!! banyak gile handbag yang dh dilesslesskan. tapi ibu buat muka. huuuu.. berapa kali I lalulalu tempat sama, belek2. lepas tuh pergi tempat bajubaju. ada satu dress, nak beli tapii nk pakai gi mana? so, tinggalkan dan mencari yang lebih praktikal. lepas tuh, pergi balik tempat bag tuh nak tengok lagi beg tuh, sekali dah takde. huih. sapa amek ni? moga beg tuh brbahagia. ibu ayah cari la bendabenda yang perlu dibeli utk mengambil kesempatan lessless nih. kempen berjimat cermat masih diamalkan agaknya

for angah: ibu ayah beli pinggan mangkuk. tapi uda gerenti mesti masuk almari buat perhiasan. utk rumah BANGi.


setelah kepenatan membawa beggs, I beradu dalam kereta sambil telinga main ngan iPOD lagu, EVERYBREATH U TAKE. *ni semua penangan Y. skali bangunbangun, bukan kat umah tapi kat kedai tepi highway. 

for angah: ayah pergi *****zo (bukann zoo negara ye) buat appointment nak hantar sofa. utk rumah BANGi

lepastu pergi kedai sebalhnya utk cari tempat beradu. bau kedai tu buat I nak minum teh. tapi lepas tawaf satu kedai takde pon teh binari malah daun teh pon tada. aik.. mengidam ke. XD
after that, pulang ke rumahku syurgaku dan sepanjang perjalanan masih beradu sambil telinga maen dgn headset ipod yang berputarputar lagu. 

for angah: in the end, ayah ibu dah beli 2 katil termasuk katil pengantin angah. tapi katil 'pengantin' tuh si princess n the dayang tidur dlu. HUAHUAHUA. 


for ibu ayah: uda nak katil tiang tiang. bile I cakap benda ni ibu mesti cakap, beli jek katil tade tiang. nanti ibu suro kontraktor rumah tu tambah tiang 2 kaki kat katil tuh. aku hanya T_T

katil yang dimpikan pastinya lebeh kurang seperti ini,

nih kalau jatuh memang sedap!

ATAU

TAPI KALAU ADA MCM CURTAIN2 TUH LAGI SUKE

DAN BUKAN SEPERTI NI.

SKALI I menggeliat gedebuk2 ke lantai


katil yang unik seperti ini, ada ke kat msia?



THE END. 

No comments: