Sunday, March 28, 2010

mimpi lagi.

Aku kan menghilang dalam gelap malam

Lepas ku melayang
Biarlah kubertanya pada bintang-bintang
Tentang arti kita

Dalam mimpi yang sempurna


gambar hiasan.

dan pastinya sekali lagi, lagu diatas tiada kaitan dengan post ini. sekadar perkataan mimpi sahaja. sekali lagi kalau aku mimpi yang melampaulampau, memang susah la nak lupa. susah gila.. kadangkadang senyum sendiri memikirkan betapa fantasinya mimpi tuh plus betapa tidakk akan berlaku mimpi itu dlam realiti.

so, yeah! cube teka aku mimpi ape. malu la pulak nak cerita.. ^_^

aku dibawa melalui lif underwater (memandangkn ini hanya mimpi, pasti lah tiada logika.) ada sorang perempuan, mcm usher kot ngn heroku. ^_^ then, aku baca dekat tepi lif tuh mcm ada warning: be careful. electric shock. kinda.. aku pon dah takut nk keluar dari lif tu.. aku dah anggukangukkgelenggeleng..my hero and the lady cube meyakinkan aku. di sini dapat dilihat betapa sengalnya aku. ngek. akhirnya, aku berjaya keluar drpd lif tuh. and lif tuh membawa aku ke cafe. ada seorang perempuan yang sedang duduk dan aku n my hero (hek3) menuju ke arahnya. berdsrkn mimpi itu, aku dgn the woman nmpk rapat ar.. ruperupenya, the woman nk meyakinkan aku bahawasanya aku tidak patut menyerahkan my hero to the woman. aku nampak mcm beralah la sbb dia kawan rapat aku and she looks need the man more than aku. tetibe datang seorang lelaki pakai blazer or something and looks old and botak. lelaki tuh rupanya bakal suami si perempuan tuh. the woman nak meyakinkan aku yang dia dah jumpa her soulmate. then i look at my hero, he is smiling. huhauha. and i'm speechless there. tetibe muncul rombongn mak ida. haha that's my mum. ayah pon ada. then, adalah perbualan di antara aku n ayah.

ayah: kau betul ke nk kahwin ngn dio nih?
aku: umm... dah tade alasan dah ayah.
ayah: ayah dah suro dia lamar kau senyap2 masa nk balik nanti. ayah tau kau xnk dia lamar secara terbuka kn?
aku: ha'ah. uda malu ayah. 
(then aku tgk dia yg dudok belakang ayah. dia tengah berbualbual n makan. )

ayah: uda, bussiness dia untung berjutajuta..
aku: um..

lepas tuh nak  tau tak ape yang jadi. aku terbangun and menggigilgigil bila trdgr berjutajutaaku bangun tarik selimut dgn niat " sambung la mimpi, sambung". tapi dia berhenti di situ sahaja. betapa kecewanya diriku. 

kecewa sbb:
1. i tak tengok lagi dia melamar macam mana T_T
2. i tak tahu lagi hantaran dia berapa juta. HAHA.

persoalnnya di sini: siapakah hero itu?

malu gila nk cakap weyh.. tapi hero tuh memang romantik gile. and i become jealous with his real wife. and, the most important thing is, his real wife didn't come up in my sweet dream. ahah.. okey. are u ready? gila segan aku. aku memang betulbetul tak sangka kenapa dia boleh menghinggap kat mimpi aku. sumpah! sedia? hua.. the hero is Datuk K weyh!! i swear i dont have any idea why he inside my dream! tapi dia salam mimpi tuh mmg sweet gila.. nasibb baik siti nurhaliza tade. haha. gila kan? 

handsome kan? HAHA. i crop gmbr siti.

berikut adalah respon berikutan my dream.

1.
eeka: lynn, kte mimpi datuk k. apakah?
lynn:kene cari buku tafsir mimpu tu. Haha.

2. 
eeka: ibu, semalam uda mimpi datok k, bu.. time uda bangun nak tarik gebor (selimut ye) tuh, uda menggigil sbb ayah cakap bussiness dia untung berjutajuta.
ibu: mata duitan jugak ayah tu yer.
eera: HAHAHAHA.
ibu: asal bangun dlu? kenpa tak tgk dia kasik berapa juta kat kau.
eeka: *haha. okey. mak i pon sama. XD


begini la yang menimpa diriku. mimpi tlah memakan diriku kerana i keep saying nak suami yang kayo, tua pon tape. tapi datuk k, ok what! hehe.


No comments: