Friday, March 5, 2010

TODAY

hari ini hari jumaat. cikgu saya tak maen bola. sebab hari ni hujan lebat.

setelah berkurun lamanya I tak turun padang untuk menyumbangkan air peluh kat lake valley, akhirnya kembali beraksi! memang pancit (ceh.. mcm selama ini tak pancit jek.) memandang ketensyenan memakin membuakbuak dalam mindaotak, jadi kelajuan larian semakin meningkat buat beberapa minit. andai masalah bisa ku lakukan sedemikian. mesti ku lari meninggalkannya. tapi masalah tidak akan selesai. waahh.. I cakap macam masalah sebesar2 nya. 

masa jogging2 ngan lynn tuh topik yg berlegarlegar dlm otakminda ialah spm result yang akan terDEDAH. huk3. memang kalau result tak membanggakan (harap2 TIDAK. PLEASE PRAY 4ME!!!) tak mau jumpa madam ngn sir. sekali joggingngumpatjalan,nampak seseorg. dgn menggunakan power mata yg takseberapa, setelah zoom inn. JENGJENGJENG, MADAM ONG kott. orang yg baru dikatakatakan. memang power btul madam nih. lpas tuh kitorg dh mmg nak cabut balik. tapi keazaman nak abiskan satu lap tak terkubur begitu saja. masih ada sisasisanya.
kitorg cuba speed up coz nak lari dari madam tapi mission impossible. huk3. madam boleh potong pulak tuh. patut la madam boleh marah2 org tanpa berasa lelah. I rasa kerajaan harus melakukan sedemikian kepada seluruh cikgu2 supaya kekal fit ketika mengajar! 

lepas makan pergi BRJ utk sarapan. BRJ OKAY! jauh tak jauh la perjalanan kami. sbb warung biasa tuh tutup. ktorag makan maggi goreng ngan milo ais. kalau dipikirpikir memang tak berbaloi dgn peluh yg dipertaruhkn tadi. tapi belasah jek la. haihh. macam mana nak kurus cepat nih?!

balek je umah tibatiba timbul keinsafan. so, I meneruskan exercise dgn berbicycle. nyanyinyanyi kacau era gems yang masih tido yer. semua tuh hanya berkekalan selama 15 minit. lepas tuh semput denn. TAPI KANNNNN.. JENGJENGJENG. I sambung melakukan kerjakerja rumah. I kemas bilik!!! KEMAS SIAP VACUMMM OKAY! Oh My Gucci!!  KEPADA MAK CIK2 YANG ADA ANAK BUJANG YANG ADA KRITERIA 5C, LIHATLAH SYAFEEKA TELAH MENJADI RAJIN. MAMA OPSS MAK CIK JANGAN LA RISAU. RUMAH ANAK MAK CIK SURE TAK BERSEPAH. 

tapi selepas itu saya pengsan buat seketika. sya ulang, seketika.

________________________________________

SUNGGUH saya gentarnervoustakutberdebar dupdapdupdap. result spm mmg dh kompem bila akan terDEDAH. oh man!! i wish i still breathing when i see the result. i wish i will smile like this.


and i wish i wont be like this.

I harap dapat la setanding ngn result angah 9A1. I harap saya tidak mengecewakan ibubapa saya. (ini yang paling penting.)






*kepada orang ramai atau mak cik2 yang tertanyatanya, sama ada anak makcik tuh ada 5C atau tidak, meh I bgtau. APAKAH ITU 5C? umm..


Cashhh $$$
Career
Credit Card 
Carrsss
Condominium
Cutee (ni bonuss ya.)

No comments: