Wednesday, August 25, 2010

architect --> archaeologist

hari selasa smua orang tak suke. smua orang itu mmg ditujukan kat sayaa sorang. sbb saya mmg tak suke habis. mmg habis habisaan lah. dh la kene pi fakulti yang jauh berjuta batuu tuh, lpas tuh dgn assignments yang mengarut2 (dgn eeka, assignment ape yg x mengarut weh?), ditambah lagi dgn harus melukis (tau tangan eeka lagi keras dari batu bata kat construction site tuh? fakta nih weh.) mmg semoga berjaya kepada saya untuk setiap selasa!

ok.. untuk selasa minggu nih. tak cukup dgn fakulti yang sudah cukup jauh berjuta batu, di tambah lagi harus ke muzium (dalam UM ada muzium tau!!!) yang beratussjuta juta batu.. time bertapak tuh dh macam seorang musafir yg berjalan di tepian padang pasir yg gersang yang mencari mencari air namun tidak kelihatan walaupn setitik! macam dah berjalan lebih 92marhalah dan harus dibukakan puasa. nasib baik iman masih kuat dan nasib baik setan setan di ikat time bulan ramadhan nih. kalau ada yg buka tuh. hurm.. dah tau dah sapa yg setan sapa yang tidak. ngehh..


nama muzium nih muzium seni asia rupanya.. =.=


pergi la muzium tuh. ada 3 tingkat. tingkat 2 bau wangi. tapi azira cakap jgn tegur kewangian trsebut sbb anda dikelilingi barangbarang lama. tapi saya tegur juga sbb sayaa rasa wangi tuh dtg dr toilet yg baru lepas di cuci. erk. muzium tuh ada 700 artifak! gilak ah.. eeka mengira brp banyak artifak dlm tuh. syafeeka mmg suka mengira kann.. satuduatigadoremiii... mcm macam la ada dlm muzium tuh seperti tembikarr tembikarr tembikarr aik. ckp mcm macam? haha. ermm.. yang hanya menusukmenyerap ke otak syafeeka hanya caping! ahaha.. hanya alam bina yang tahu apa itu. sengal ubi kayu btul!


nih bukan caping. nih topeng yang orang asli.
setiap topeng nih ada kisah silam dia.(la.. dh kata sejarah.)
seperti satu topeng tuh nama dia moyang lembu yang untukk........
(syafeeka hny dgr sampai itu kemudian, syafeeka dh buat 'roller coaster' dlm keadaan separuh sedar. syafeeka kan mmg terbaek)


nih la namanya budak yang tak reti membaca.
adik adik kalau nak masuk UM, tak yah belajar membaca dik.


kawan kawan..
saya ada 'roti john' besarr di situ!


time nih tgh bermusafir nk ke muzium.
saya baru rase saya tade gambar bersama shadia.
hye shadia!

ok lah. sekian. mau basuh baju! wahh.. anak dara sape nih.rajinnya.. wah mak cik mak cik, boleh jadi menantu yang baek nih. ^_____________^


No comments: