Monday, August 9, 2010

petang yang indah.

nak tau taakk.. nak tau takkk.. sebenarnya aku xnak balik weekend lepas. tapi trpaksa pulang sbb tok teh sekeluarga nak dtg umah and yang pentingg nak tgk baby baru.. CAHAYA nama dia.. ya ALLAH.. comel gila! mcm doll tgk dia.. putih melepaklepaklepakkkk....tapi, sorry la malas nk upload gambar dia. next entry la i'll put her photo. tp sumpah comel mcm I!!

NGAAA..
 _________________________

skrg citer pasal petang riang ria tuh. petang ahad tuh, kami sekeluarga menurut kehendak kerajaan supaya ber'exercise'. kami sekeluarga ber'gardening' gituh.. haha. ibu siram rumput, ayah 'tebas' rumput. aku n eera cabut rumput nakal. haha. kami call dia nakal sbb gatal tumbuh kat situh. ape daa... dan akhirnya, utk menaikkan semangat cabut rumput tuh, eera buat pertandingan 'SAPE CABUT RUMPUT PALING BANYAK' melilau aku cari rumput nakal tuh menggunakan kepoweran mataku yang sangat 'hebat' nih. nasib baik rumput tuh warna hijau dan baik utk mata. haha.

eera asyek cakap dia punya paling banyak. padahal aku punya kott. =.=

ibu ngan ayah baru tanam pokokS dekat halaman rumah. so, adalah sikit2 pokok yang sedang bertarung utk hidup dgn tingginyaa...

 

 
nih pokok bonsai kan? ^_^


nih la kerja bila dah tuatua..
ayah selalu cakap nk bersara. :(
ibu cakap, dah tua tua nih, kerjanya asyik bergaduh jek ngan ayah.
dan ada kebenarannya di situ. kalau balik weekend tuh, tak keluar kawasan kolej dh ada benda yg nk digaduhkn. =.=
takziah kepada eera sbb haarus mendgrnya.


pastu mcm dah lama xposing posing nih. so, lihat la saya posing! ngahaaa


saya kelihatan kecil.


semoga cepat membesar!


adikku yg sengal ubi kayu.
nasib baik sorg jek adik. yang sorg nih pon dh macam 10 org dah. =.=


penat2 belajar kat um, jadi petani kebun jek. haha


muka selenga saya!

and, tibe tibe petang tuh smua orang mnjadi sporting. maksud saya, ibu dan ayah saya menjadi sporting. see the pics. ibu n ayah posing


eera asked ibu to pose like her.
muka ibu tahan gelak.


ibu buat peace!


ayah cubaan utk membunuh. T_T


pastuh, mcm dah lama tak amek gambar syiok sendiri ngn eera.









and and and... the picture that i love most!!

1.

kalau tunjuk gambar nih time kat boyfie time dia nk meminang i,
rase2nya dia jadik tak nk meminang?

2.

bukan senang syafeeka tajuddin nak tunjuk gambar COMEL saya. haha
agaknya, kalau tunjuk gambar nih kat boyfie time dia nak melamar, terus dia simpan cincin kan? haha

rumah saya skrg di sini.

cari cari cepat.




byebye. sekian. muah.

eeka.

6 comments:

syareena tajuddin said...

wuaaaaaaaaaaa,,bestnyeee...
ayah,,nak bb..ekekeke

eeka :) said...

cukup2 la tuh

Anonymous said...

uiks.. salam,
dh pindah dah ker.. xdpt nk dtg beraye.. hehe..

slamat study,
study elok2..

dprd ex-jiran kot.. hehe

eeka :) said...

erk. ex-jiran? fahmi ke?

blom lagi la nk pindah. lama lagii.. masih stay kt btho..

Anonymous said...

fahmi?.. haha
amirahla.. huhu..

eeka :) said...

oh ehh.. haha. ok ok
amirah farihaa..