Friday, August 13, 2010

ramadhan kali ini.

hukss..
ramadhan kali ni memang sedeh. hukss..
first time sahur n buka puasa tanpa parents di sisi.. memang sungguh sebak di hati ni. *sampai TERmengalir air mata nih time ngadunasib ngan akak ter'sayang'

dulu time sahur, ada ayah nak kejutkan. skrg nih, akak APIDS jual nasi lemak dekat everyfloor yang kejutkan alarm clock yang kejutkan. dulu time sahur, just baring atas sofa smpai ibu ckp cepat makan. skrg nih, keluar bilik gi amek air paip and jerang air sendiri dgn muka yang sgt comel di pagi2buta. dulu time sahur, ada milo ais. skrg nih ada milo panas yang sikit jek. dulu time sahur, ada nasi nasi. skrg nih ada cerealscereals ngn biskut biskut telur setengah masak .

dulu time buka, sibuk bantu ibu kat dapur. *erk~ skrg time buka, dok menghadap makanan jek tunggu azan. dulu time buka, meja penuh dgn macam2 kuih, mcam2 lauk. skrg time buka, dah takde hidang hidang dah. dulu time buka, air soda bandung ibu mmg lazat membasahkn tekak nih. skrg time buka, air mineral jek *tapi dh kene marah ngn ibu sbb kedekut sgt xnak beli air manis2.

mmg banyak la perbezaan ramadhan kali ini. bak kat lecturer dinie, walaupun setiap tahun kite berpuasa dlm bulan ramadhan, tapi cara kite puasa tuh ttp lain. anda paham x? saya tak reti nak terang. maaf.

oleh itu, saya nak ucapkan.

SELAMAT BERPUASA DI BULAN YANG MULIA INI.
SILA KAWAL NAFSU BERBUKA ANDA YA.

No comments: