Friday, October 1, 2010

bikin gempar sahaja.

tau tak tau tak tau takk... pada rabu malam khamis ari tuh, berlaku peristiwa sedikit gempar. di sini saya ulang sekali lagi, sedikit. ada SPOTCHECK dekat blok perempuan. ape la kan. dah kat kolej pon nak buat spotcheck2 keh. tak rock bebenorr.. haha. dia nak mengecheck dn mengespot barang2 elektrik yang tak boleh di bawa dan kalau yang boleh bawak pon, dh register or kata lainnya dah bayar blom dekat office.


time nak tau ada spotcheck th, mmg orang yang dh kene tuh dah 'roger2' member yang blom kene or kat aras laen. adoi. mmg macam hape lah ke. call sana call sini. pastu kat koridor tuh dgr orang berlari lari. ya ampunn.. keadaanya cukup mencuakkan diriku yang sah sah senang cuak nih. macam nak kene perang la weh. dah la time tuh dini takde dalam bilik. sarah pon. tinggal aku sorang kat bilik trkontang kanting. trlompat lampit. terjerit beruk. then aku ape lagi, lock locker then amek langkah sejuta. haha. kabut punya pasal. haha


saya nak citer something yang sengal dalam part nih sbnrnya. ehem ehem. sila lihat rajah berikut ya dgn teliti.


nih bilik2 yg deret2 dgn saya.


okay. nampak tak tiga3 bilik tuh bergelapan. di sinilah berlakunya kesengalan. haha. smua tuh cabut lari dari bilik then merayau2 kat kolej. time aku cabut uh, mmg sehelai sepinggang weh. bawak hp jek. ngehe. cuak punya pasal kan. okay. bilik saya, bilik yang arrroww dia ke atas tuh. penghuni bilik tuh, yang comelcutesweet yang nama dia eeka tuh, agak kesengalan. akibat kecuakan yang melampau2 atas tahap gaban abes, selepas mndapat panggilan drppd aly, turut melakukan larian pecutan meraayau2 sekitar kolej. haha. PADAHAL, KEDUADUA PENGHHUNI BILIK TUH BAYAR YE. DISIINI SAYA ULANGI LAGI, KAMI B-A-Y-A-R YE SEMUA PERALATAN ELEKTRIK TUH. dari charger phone ke laptop ke kettle. saya nak bayar iron dia tamaoo.. ape daaa. saya sbnrnya cuak tahap agak kegabanan th sbb iron lah.  kalau tak, mana nya saya pon nk buat larian begituh. dinie dayana dah agak kebengangan dgn kecuakan melampau saya tuh. sabar ye dayana. kamo mmg roomate yg terbaek. haha.

konklusinya: jangan cuak tak tentu pasal.

No comments: