Wednesday, September 29, 2010

wah lah wehh

wahhh laaah weyhh. lama pulak rasanya tak update blog nih. haha. banyak sangat kejadian yang menimpa diri ini. nak di blogkan pon dh feningg.. jadi xpayah di feningfening kann, kte amek part yang kte gemar. so, saya mao blog pasal MAKAN. eatingg... u know aight eatt makan.

kejadian MAKAN nih berlangsung dengan meriahnya weekend lepas. hari Ahad. bangun pagi mmg pagilah kan. heh. kul 9.50 *erm. iyalah tuh. tengah golek2 atas katil ayah call cakap nak datang. kalau saya tak balek rumaah weekend, PASTI ibu n ayah datang ye utk mengambil laundry. haha.hantar baju baru amek baju 'lama'. ye. syabas eeka! nih la anak dara yang berjaya dgn jayanya. lepas ayah call ayah dah nak datang macam kene cucuk mesin elektrik la pulak kan, terus bangun pergi shower. heh. baru 5 minit jek sampai bilik lepas mandi, ayah cakap ayah dah sampai. eh. dekatnya rumah saya nih. *ayah bawak laju ke saya mandi lama? renung2kan.

sekali ibu kasik makanan. waalla~. mee bandung weh! dgn kudapankudaapan sebagai pencuci mulut. ibu tau macam mana perut anak dia sorang nih. mmg kecil. so, berkongsi la saya dgn sarah. dah kongsi pon tak abes lagi. so, tinggalkan la utk dayana. erm. lepas tuh komfem abes. haha. itu sesi makanan yang pertama. 

*TIADA GAMBAR MAKANAN TERSEBUT. lupa mao amek daa~

yang kedua pula. lebih kurang kul 12.45 tengah hari mendapat sms perutusan diraja. ngahaa.

"beta dah sampai kolej. bila mao amek cream puff nih?"
wah. rezeki lagi. amek amek amek lah..
"permaisuri tak kesah. nak turun gtau"
 waah.. tak kesah tauu

dah turun tuh, lima minit la jugak menunggu. cet! bila di sms "mana beta?" dengan senang hati dibalasnya.

" lek lu. hero datang lambat." grr!~

sekali dia datang bawak satu mangkok tupperware daa.. penuh padat dan lengkap. haha. terima kasih ye dalam menyumbang dalam kenaikan lemak dgn jayanya. haha





sepatutnya ada 6. tapi dah kene cekup satu baru nak amek gambar.
lepas tuh, patutnya ada creaam puff kan?
yang tuh lagi lah. xsempat2 trus masuk mulut.
so, mmg takde la gambar nya.


tak lama kemudian, haha. dayana dah balik kolej. dia dh makan mee bandung ibu. kul 3 mcm tuh, ibu sarah pulak call nak datang. wah. sekali ibu sarah datang bawak pizza hut daa~... terbaek kot! mmg ape lagi.. rezeki janggan sesekali ditolak ye. haha. nyummy. then makan lah. di tambah pula dgn air oren twister! waalla~ delicious. haha.




then petang tuh, kami mengambil langkah efisien dgn niat nak mengeburnkna kalori2 yang telah diambil. oleh itu, pergilah ke cafe. *nampak kejadian yang xdiingini, dinie terus ajak gi tempat lain. THEN, jalan jalan sampai mmg tiada arah tujuan.


haha. time jalan2 tuh, kami berdua mendapat panggilan telefon.
dayana pulak menjalankan kerjanya dgn mengambil gambar.
* thank you kepada beta yang sudi menelefon dan memberikan lawak2 antarabangsa di saat diperlukan.

salam yang salam,
eeka anak din.


No comments: