Friday, November 12, 2010

jalan dalam hutan.

dah lama tak buat post pasal aktiviti 'extreme' dgn gang btho.. akhirnya, setengah separuh daripada kami dah dapat cuti. susah la skrg sbb cuti tak serentak. ish ish..


so, semalam kami pergi ke TAMAN PERTANIAN MALAYSIA/ BUKIT CAHAYA SERI ALAM/ BUKIT CERAKAH. ada tiga nama tapi tempat yang sama. hebat x? sengal jek. siapa kami? kami itu terdiri daripada dinie, lynn, fina, sarah, eyna, aizat, farith dan saya. ini jek la org yang dapat dikumpulkan. kami semua mana pernah pergi tempat2 flora dan fauna sama sama. asyek gi shopping compleks jek. mau la try benda baru. so, kami pergi hutan supaya dapat segarkan mataa.. tapi mak oii. malaysia amat panas. dalam hutan pun panas nk bagai.. kadang2 kalau angin tiup sikit kitorang dh mcm heaven dahh..


tempat nih kat shah alam. bertolak kul 7.30 malaysia. ingatkn nak buat 7.30 jepun tapi masih kami orang malaysia. paham dok? haha. naik dua kereta. kereta lynn ngn kereta sarah. sampai kat sana mcm nak kul 9. jamm woooo.. sabar jek. dah kata pergi time orang nak gi kerja memang ar. haha. alaa, nak amek feel nk gi keje la. nnt kalau dh kerja takde lah culture shock bagai.


masuk duit tiket 3 hengget jek. memang patutlah tiga hengget. sbb dalam tuh aish.. aishh aishhh.. tak baek cakap banyak banyak. haha. tapi kami enjoy banget. dh lama x ketawa macam tuh selepas penat berduka. dah lama x berpeluh mcm tuh selepas asyek memerap dalam rumah. dah lama tak jalan jalannnnn... saya pon macam terperanjat ayah kasik gih. owh ayah, uda dh besar eh? hehe.


so, let's have a look at the pics. ngeee.. nih la part paleng best. amek amek gambar gne camera hebat fina.. <3


berbekalkan air twister cenonet nih, mari kite mula.

MULA. 

naek bas dlu laa..

say cheesee...

kami. =)

cabaran nak naek menara tinjau. muka bajet cuak uh. haha

lets do it! jauh lagi anak tangga kot.

farith bersama isteri purapuranya.

keriangann kerana berjaya sampai di puncaknya.. 

taman cendawan. 
kene tipu. takde pon cendawannya.
penuh dgn cendawan2 buatan. =.=

nih pon muka kene tipu lagi.
gi taman arnab. dapat sangkar arnab kosong.
wataaa~~

lets have a break.

yang nih dekat rumah rumah negeri. 
tapi mana rumahnya? haha. 
tgk muka saya. muka bahagia makan aiskrim
penat woo jalan2 nih.

gi sawah padi pulak..
dinie tak pernah tgk sawah katanya. hahha.

ok la. itu la gambar2 yang mampu di tayangkan kat sini. nak tgk lagi, gi album afrina. haha. siapa yang tak kenal afrina yang mana, buat2 kenal lah. haha. walaupun, kami  penat lelah, bermandi peluh sampai hilang make up2 bagai, kami tetap enjoy. lets save our nature for my grandchildren. muhahaha...

nih gambar raya aidiladha gang btho tahun neh. 2010.
weeee~~

ok la. papai. muah chacha..

salam saya kembali bahagia,
eeka din

p/s: smua kata nama dah guna. mcm mana nk cakap satu nih. ehm. 
kepada awk, en. F, sorylah bukannya tamao ajak awk. tapi mcm segan la nak ajak awk sbb awak tak mcm ngam dgn yang lain2. jangan la majuk kay. nant kte jalan2 lagi okay.