Thursday, December 9, 2010

benarkah?

betulke katakata yang berkata,

"anda memerlukan seminit untuk tertarik kepada seseorang, 
sejam untuk menyukai seseorang, 
sehari untuk mencintai seseorang 
tetapi mengambil masa seumur hidup untuk melupakan
seseorang yang anda cintai."

anda semua rasa saya setuju ke dengan kata kata ini? muachachacha. saya percaya 84.5% jek kot. part yang tak boleh percaya part "sejam untuk menyukai seseorang, sehari untuk mencintai seseorang". OMG. kalau nak tau saya suka kat seseorang, bukan sehjamm tau takkk.. berjamjammjammm, sampai jammed otak ini dibuatnya. sampai kadang kadang kene buat brainstorming ngan dinie tau. betapa teruknya saya sampai taktau hati sendiri berkata apa. APA KATA HATI EEKA? hati eeka tak berkata pun. dia blurr. then, sehari untuk mencintai seseorang? puhleasse okay. haha. kalau nak tau diri ini suka ke tak dengan seseorang pun dah nak naek gila, apa lagi berchenta gituh. sebab tuh la saya tau saya cintai seseorang apabila saya ditinggalkan. saya akan rasa kehilangan and then, yeah! baru rasa itu datang.. ya ampunnnnn.. awat lembabslowmotionnnya feel nih nak datang? sampai bila seh benda nih nak terjadi. abes tak kawen aku nanti dibuatnya. come on eeka! eeka dah 18 so cepat sikit! haha.. 

Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika anda masih ingin
mencuba. 
Jangan menyerah selama anda berasa masih ada harapan.
Jangan pernah berkata anda tidak mencintainya lagi walhal tidak
sanggup membiarkan dia pergi.

but then, i'm keep on saying selamat tinggal walau hati nih memberontakrontakk.. wakakaka.. bandellll seh eeka nih!

then, when i'm youtube-ing, tetiba jumpa lagu nih. best la plak lagu nih. and thats why buat post nih yang ala ala jiwang gituh. ngeeeek!


Apabila kita jatuh cinta pada seseorang, itu tandanya ada sesuatu keistimewaan pada seseorang tu.  
oleh itu, kalau saya tak nak cinta dia lagi, saya kene jadikan keistimewaan itu bukan lagi sesuatu yg istimewa. adakah itu sesuatau yang senang?
salam jihwangg, 
eeka din

4 comments:

tHesmUff said...

jiwang mu terselah..hahaha..
let it's come by itself.bila awak sudah bersedia, pasti cinta atau mr right awak akan datang jua..just matter of time...

lagu tu best giler! serius!...
anywasy gudluck to find ur MR right!

eeka :) said...

hahaha... trimas trimas.. hahaha..
i've grown up already right till can talk this all love matters. haahaha..

tHesmUff said...

hahaha...tak abis2 dengan grown up dia..adush..dak tecit nie..orang gila tak cakap dia gila,orang matang x cakap dia matang..hahahha

dinie said...

jengg, dadali <3
xsilap ah awk tekan lagu tu haritu,,ngee