Wednesday, December 1, 2010

hey. i'm 18 already!

hahaha... blom pape dah gelak. ngehehe. adoi. ape nih eeka? eeka nak cakap ape nih? cuba cakap cakap.. haahaha... gelak lagi. ok ok... serius serius. ehemhemhem.. HAHA. eeka sengal.


anda semua boleh lihat betapa gembiranya saya? haish. usah dipertikaikan lagi la. haha.. bak kata mad, "mukaa nampak berseri seri" haha.. ye la tuh mad.. ngahaa... muka berseri sebab saya dah besar! haha. besar la sangatt... =.=  muka berseri seri bukan sebab saya mengandung astaghfirullah... aish... ish ish ish.. muka berseri seri sebab birthday saya. 1DECEMBER birthday saya. 1.12.1992 saya lahir.


and, tahun nih sungguh berbeza sekali dengan tahun tahun yang sudahnya. lahir di akhirakhir tahun nih sangat hiba rasanya. haha. hiba tau... bm saya dah maju. haha.. sebab kalau dulu time kecik kecik, oh puh leasee skrg pon kechik jugaa, time 1 december nih mest cuti sekolah. so, kalau sambut ngn kawan tuh tak pernah. kesiannya diaa. haha.. pastu, kalau time birthday puasa, aish. lagi sobbss sobss. haha. tapi mest buka puasa dekat tempat2 yang cun gituh. haha. dan ho yeah.. tahun lepas lagi sedeh sbb time birthday ialah saat saat genting bertungkus lumus untuk spm. haish.. so, tahun lepas saya sambut birthday dekat tuisyen. time tuh, thank you to dinie and lynn.. sayang u allz lah! and sorry sangat2 kat sir asogan sbb tak simpan kan kek utk beliau. i'm so soorry, sir. ur students time tuh smua pelahap. haha..


and and, tahun nih, 2010, di alam yang baru, no more schools. no more school uniforms.. saya sambut dekat PASUM. whee~ and ho yeah. sama kawan kawann. it's wonderful beb! haha.. sangat sangat tidak menyangka ianya akan berlaku kepada saya. sooo unexpected bebb! ngeh. donno how they organised it. haish. and yeah, tahun nih saya jumpa dua orang yang sama birthday sama saya.. and one of them is dewi. happy birthday adik. haha.  saya lahir pagi dia lahir petang. haha. so yeahh, celebrate together.


nak citer celebrate? sat aa. itu citer banyak panjang woo. kite cerita part orang orang wish before celebrate. before celebrate, kami kami semua tgk movieS haha.. depan dewan gemilang. then nak dekat2 kul 12 tuh.. my phone berbunyi. and erm. (yeah. susah skrg. i alreaddy used kau awk kamoo. and what nickname should i put for this person? hurm.. dewan bahasa and pustaka should find a new kata ganti diri baru la. haha) XX, call dgn usaha nak jadi orang yang pertama. tapi maaf. sila cuba lagi tahun depan. sbb parents angah dah wish dlu. haha. and thanks sbb menyumbangkan suara anda. haha. sila jumpa cikgu vokal lepas nih kay. haha. then, masuk la smstexts from my friendss. and ada sms yang sangat sangat sangatttt mengharukan. tolong la. saya bukan baek sangat. sungguh harapan request anda sangat sangat sangat meyentuh hati sanubari ini. tapi thanks sbb anda sangat percaya kat saya.. saya cuba kay to fulfil ur request. =) saya sangat tersentuh. and thank u semuaa. thank u youu u. love smua kay. <3 <3


then dup dap dup dap. dinie hold my hand tightttly. bawak saya gi tasik. igtkn nak balik bilik after tgk movies smua uh. aish. dari jauh dh nampak kek lilin kat bridge.. auwww.. dewi dah sampai sana dah. tak tunggu pun. aish~ haha.. dinie cakap " nak lari ke nak jalan?" haha. jalan dinie jalan. haha.


potong kuehnyaa.. 
itu la dewi..


birthday gurlss
atau kata jawanya
'bedegel.'

amboi, nak makan punya la susah.
baek punya pose. =.=


jangan cakap kenapa mulut sya pun turut terbuka. 
haish.

DAN TIBA TIBAAA, DEWI BERTINDAK DI LUAR KAWALAN. HAHA 
dia menerpa ke arah saya.. 
dann


cubaan nak menconteng muka saya. 
"oh tidak. saya suci!"

see.. how hard i protect myself from dewi. 
aishh.~

mana saya? mana saya? 
sampai saya pon sudah tidak kelihatan.


fine dewi. saya mengalah. haha
meratapi muka sendiri.

AND AND... KEMUNCAK BAGI SEGALANYA! 
bila saya nampak diorang amek gambar neh


sya dah mula amek unduran kebelakang.
kebelakang kebelakang..
tapi cis!

sufi telah memulakan langkahnya. dia baling telur tepat pada saasaran kepala saya! 
huaa!~ 

sila lihat usaha saya kejar sumok pada saat itu. 
kekejaman telah berlaku.


dan saya cuba redha akhirnya.
kesian bedegel.

ibu, ibu..
ibu rasa kalau ibu tengok gambar neh, ibu kenal tak anak ibu yang comel th yang mana?
ahaha. 

and ho yeah. bermandi mandian la saya dengan tepung bersama telur dan sedikit krim coklat malam tuh. 
superb! 

saya sean dewi.

muka saya pon dah taknampak dah. 

ngehhh... 

tamat la tragedi malam itu. terima kasih kawan kawan.. 
tidak dilupakan kenangan yang satu ini. =)

and kepada sayang yang satu ini, diniee, dia sangat risau yang saya akan nangis time kene balingan2 hebat tepung dan telur itu drpd mereka. nak nangis pon tak sempat tau tak. hahaha.. thanks sayang atas kerisauan anda. muaah muahh awk!

ehem. talk talk talk type type type too much aight? haha. banyak lagi nak citer nih. mcm mana? okay. make it short. 

saya dapat semua yang saya nak. thanks again to DINIE, SARAH and LYNN. 
lovee u alz! muah!

thankss diniee and sarah! 
akhirnya finally,
i got this beautifull flower! 
"see mad, i hv this one already!"

and this one.
thanks to dinie again and lynn
beg uncang!
nasib baik tak beli agi. sayang la nak pakai..

and this one. weird request from me.
haha.
  and.. thankss again to DINIE AND LYNN!
tatau bile diorg buat nih.

nak tau ape dalam nih? 
check this out. 
so sweet an? 
love loveee korg!

andd againnn sayanggggggg dinie!!!
she gave card!



nak tau dia tulis ape? kasik tengok sikit kay..

cute cute cute..
wooott woot. =.=

and from coursemate! they are so sweet.. 

handmade. 
dah kata alam bina.

thanks korg.. <3 <3 <3

and, time lecture, awin wrote this to me.

poor quality picture. haish!
thanks awin!
nant aku kiss lagi kay. HAHAHAH

and tak lpe kepada kawan blogger, amir yaacob! thanks sbb tulis satu entry for me! thank you thank you. kawan blogger pertama. actually, he's senior. ex-pasum. trimas trimas again.

ok. sekian. penat mengarut nih. semput dibuatnya. thank you kepada semua orang. thank you kepada yang wish. kepada yang buat balingan tepung dan telur. kepada yang bagi presents,dan tak lupa juga kepada yang nyanyi itu! (kan aman kan? haha) sampai hujan dibuatnya. jasa anda semua tidak dilupakan. sungguh bahagia saya pada hari jadi saya time ini. wlpn ada seseorg yg buat saya sikit terasa hati. but that's not a big deal. ape yg dia buat tak sebanding ngn kebahagiaan saya pada hari ini, 1 december, kan eeka? lupakan la dia demi kebahagiaan anda. percayalah. 

sokay, byebye. and once again THANK U VERY MUCH! <3 <3

salam saya dah besar!,
eeka din

8 comments:

adlyn zuraimi said...

wah best2 ;)

p/s:bday aku, hari kedua mse orientasi. lagi pathetic. hahaha

eeka :) said...

haha.. serius? mmg trbaek ah.

tHesmUff said...

bestnyerr jadi budak tecit nie.hahaha..semua orang sayang dia..haha

eeka :) said...

ahaha..
ALHAMDULILLAH kalau semua org syg saya.

adlyn zuraimi said...

serious s... hukhuk.

Eera ♥ ♥ said...

okay tahun depan eera baling pinggan mangkuk teros . Apa barang telur lalalaaa

dinie said...

glad u enjoyed ur bday dear, love u.
p/s :dan2 je tangkap bahagian kad yg
' hope ley jd lg hot ' tu. ngeng!

eeka :) said...

eera: takpe. kite try dlu time birthday kau nnt kay.. amek pinggan2 ibu yang ibu letak kt almari tuh mau x? haha

dinie: haha.. thanks sayangg.. mmg itu la tujuannya sebenarnya!