Tuesday, December 14, 2010

ISLAMIC LAW IS THE LAW OF THE LAND.

Assalammualaikum dan salam sejahtera tuan tuan dan puan puan, 
wakakaka. ada gaya lawyer x??


ngeheee. just came back from law's lecture. and setiapp kali lepas lecture nih pasti semangat nak jadi lawyer tuh membuakbuak sikit. but memandangkn saya nih yang, ermmm nak cakap dekat depan pun menggigil bagai nak gila, memang tade harapan lah. =.= but at least, can someone bring me to the actual court because saya nak tengak mcm mana process dekat bilik mahkamah tuh works. it should be fun when see the lawyers debate with themselves to defend their clients. lagipun, before belajar law nih baru jek abes tgk cd korea pasal students' law kat havard college. tuh yg semangat dia melebeh2 sikit. and SAPA CAKAP  LAW NIH BOSAN, oh anda silap, my dear. haha


ok, sepatutnya memang itu akan membosankan but thanks to Dr. Farah because cara dia ajar sangat best. the way she connects what we learnt with the actual cases in malaysia or world, sangat best kot.. plus, dia masukkan her experiences masa dia study kat UIA, oversea (not sure whether uk or england) etc. plus plus, dia sangat cantik. owh, i really admire her! ingatkan nak amek gambar dia senyap senyap but then takut dia saman pulak. uhh, she's a lawyer kay. haha. don't play with her. ngehee..


and rasarasa kalau saya nak saman orang boleh tak. owh, saman keluarga sendiri JEK. I, NUR SYAFEEKA TAJUDDIN, want to sue my elder sister, NUR SYAREENA TAJUDDIN with her boyfie, MOHD FAIEZ because telah men'tension'kan saya dengan perkara2 yang erk, a small matter. 


and bukti bukti kukuhnya ialah,


bukti pertama. 

tak abes abes about the teddy bear till dia baca pon dia gelak. 
and he said 'kelakar' tgk korg smua gadoh. 
awak cakap kelakar? T_T

bukti kedua
It really shows that i'm veryvery tension with this couple. 
T_T
angah, tamau tgk ur sister nih bahagia ke?

PFFTTT =.=

DO THE RULES OF MORALITY HAVE THE STATUS OF LAW?

salam keadilan,
 eeka di

3 comments:

tHesmUff said...

haha...terus dapat restu..haha....tajuk macam lain jerk..haha..

:)

adlyn zuraimi said...

yeah babeh. lets rock the law! haha

eeka :) said...

amir: heks? knapa ngn tajuk. saja jek

ad: yeayy.. ad jadi lawyer aku kay!