Friday, December 17, 2010

tiada rezeki.

sekarang saya stuck di KOLEJ KEDIAMAN RAJA DR NAZRIN SHAH. saya nak terbang balik rumah sekarang. tapi flight saya petang nanti. tapi saya KENA balik rumah tika ini juga. ada seseorang yang SANGAT penting dan dah lama tak jumpa yang ingin dijumpai.


--------------

dulu masa kecik kecik, umur 2-3 tahun kot, saya tinggal kat SG. PETANI, KEDAH.duduk sana best sangat sbb tak duduk bandar, jadi tenang jek kot. ish, saya mana tau. baru umur 2-3 tahun. ape daa.. kite anggap jek la mcm tuh yer. akak saya pon time duduk sana tadika lagi, tapi dia tadika cina. haha. ngeng btul akak saya sorang nih. belajar bahasa cina time kecik, tapi dah besar duduk indon. wakaka. jauh gilaaa, angah terpesong!! 


so, time duduk sana, ada lah sepasang uncle n auntie nih yang jiran ngn kami sekeluarga. dia ada dua anak laki, woot woott. saya ingat satu tuh hensem sikit. wakakaka. kecik kecik umur 2-3 tahun pn dah pandai ke? oh biasa lah, that's what we called genetic. ada kene mengena? abaikan. memandang kan time duduk kedah nih, adik saya tak wujud lagi *sila bayangkan betapa aman dn damainya hidup kami sekeluarga* , so saya nih jadi anak-bongsu-sementara-lah! memandangkan uncle n auntie tuh tade anak perempuan, jadi saya nih mcm 'dimanjakan' kot oleh mereka. knp tak manja kan angah? sbb angah brutal. haha. sbb angah ngurat anak dia yg laki tuh. haha sbb angah dah besar kot.. haha sbb saya tatau la. 


dlu pak cik tuh ada motor tau. motor tuh ntah la cmno nak cakap. motor yang ada bakul uh. haha. TAKTAHU LA mcm mana nk men'describe'kan mcm mana motor tuh. motor tuh kecik jek. alaa, saya anggap jek la awk tau mcm mana motor tuh. ngeehee.. so, pak cik tuh slalu bawak saya naik motor uh, duduk dlm baasket tuh kot*agaknya la. takkan nak biarkan budak 2-3 tahun dok belakang dia*, dia bawak jalan jalan. pergi kedai mamak.. sampai mamak tuh cakap "MANYAK COMEI YA NI BUDAK" wakaka. mamak cakap mcm tuh ker? haha.. mana saya nak tau mamak tuh cakap mcm mana, saya baru berusia 2-3 tahun. 


banyak la kenangan kenangan yang wujud semasa duduk di sana. dulu time kemaskemas album kat rumah, ada jumpa satu gambar nih au.. gambar saya ngn sorg gambar budak laki kat belakang saya. lantas, saya bertanya kepada ibu tercinta, "ibu, siapa nih?" excited nak tau nih.. dan ibu cakap "entah. pakwe uda time kat sana kot." erk? wakaka. kalau jumpa dia lagi memang SUMPAH tak kenal!.
*kalau la saya ada scanner, boleh la saya tunjuk gambar uh*


and sekarang pak cik tuh ada kat rumah. dan saya tersekat di UM ini. uncle kob, sory.. tiada rezeki nak jumpa. nanti datang kl lagi kay.. and ayah call tadi suro saya call ibu and suro saya cakap ngn dia. tapi saya cakap ngn ayah "uda, segannn lahhh~" =.= and cara dia panggil nama saya tuh sgt lain drpd anda anda semua panggil. dah kata org utara so slang dia pn berbeda deh! 


and sekarang saya dah besar,
dah anak dara gituh.
dan dah lama xnaek motor duduk kat basket.
and kalau bawak gi kedai mamak, mamak tuh sure tak cakap "comel" dah
tapi dia cakap, "sangat comel"
*okey, amek baldi sekarang*

salam rindu zaman kecik,
eeka din

No comments: