Thursday, February 24, 2011

I really believe the only way to stay healthy is to eat properly, get your rest and exercise. If you don't exercise and do the other two, I still don't think it's going to help you that much.

pagi pagi bangun bukak mata rasa macam gerobok depan mata tuh nak jatuh hempap atas badan. rasa mcm nak menjerit jek. tutup mata balik then bukak balik mata. tengok bilik macam berpusingpusing macam ada gempa bumi 9.5 skala ritcher berlaku. aku dah macam nak menangis nak balik rumah. ambik nafas 2-5 minit then bangun gi toitoilet amek wudhu nak subuh. time jalan nak gi toitoilet, aku rasa semua selipar kat depan bilik2 tuh aku pijak. peninggnya yang teramat. 


abes subuh, baring balik. nak tido kejap tapi pening amat amat. aku rasa mcam nak putus asa jek. memang macam nak ikut kata hati "byebye lecture econs. see u next week." tapi entah apa semangat yang masuk badan aku ntah, tiba tiba semangat nak gi juga then terus mandi dengan harapan lepas mandi okay la tuh.


tapi mcam hareem~ sama jek.. lepas mandi aku tersadaii lagi atas katil. aku mcam dh meratap dah. tapi sekali lagi entah semangat ape yang masuk dalam badan aku, bangun iron baju then siapsiap gi lecture. jalan nak gi DKB pun azira n aly escort aku depan belakang. sampai satu time tuh mcam nak masuk longkang dah. sekali lagi aku pelik, "semangat ape nih yang aku dapat sampai aku tamau ponteng lecture?"


ondaway gi lecture dapat sms daripada orang tuh suro "cePaAATT~" amboih. orang dah jalan mcam orang tak balance pon boleh lagi suro jalan cepatcepat. nih orang dah gi lecture kira bersyukur lah.


time kat lecture, jangan cakaplah. orang mcam cacing kepanasan. dah tatau nak duduk gaya mana dah. semua serba tak kena. dan melihat keadaan sekeliling, kawankawan aku pon satu kapal dengan aku ngopanya. 


balik lecture, memang terus terlantar atas katil yang memang dari before gi kelas tak kemass sbb tau benda nihhh akan sangat berpotensi berlaku. 


and lepas pikirpikir balik time lecture econs tadi, symptomsymptom aku pening yang teramat sangat sebab aku kurang zat kot. since isnin sampai rabu aku tak makan nasi or yang berat berat. isnin ngn selasa aku makan roti butterscotch tuh. rabu beli roti kat ko'op. 
PADAN MUKA SYAFEEKA TAK RETI NAK DIET SAMPAI MAKAN DIRI SENDIRI.


konklusinya: sebenarnya aku ada low blood pressure. tapi dah lama tak rasa tapi lately nih asyek terasa jek.


eeka din

3 comments:

fazasyazwina said...

kalau pening tu mmg standard org diet x mkn nasi,
siyes. x tipu.
mmg cm tu. *again siyes x tipu.

fadhilmohdzin said...

ish ish ish ishhhhhhhh..
kesiannn...

eeka :) said...

awin, huaaaa. abes tuh camne? sobsss.

fadhil, ye terima kasih atas kasihan anda