Wednesday, March 16, 2011

Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage.

keadaan semakin tertekan. ditambah lagi dengan final exam yang semakin SANGAT hampir. namun begitu, keadaan diri ini yang masih sangat tak terima keinsafan untuk membuka buku dan membaca. kesian ibu dan ayah dapat anak macam nih. maafkan uda! :/

okay, sbenarnya keadaan semakin tertekan kerana boyfren angah, abe faiez kan dia kerja engineer buat kapal terbang. wahhh.. besar betul bunyinyeee. kalau ada sape sape tanya ibu, menantunya(insyaALLAH~) kerja ape? dengan bangganya, "buat kapal terbang". terngangaangangaaaa sekalian mulut mak cik mak cik tersebut. haha.

maka dengan itu, yeah. kesian aku dengan eera. okay, sebenarnya kesian kepada our future-husband. maka dengan itu. SILA GIGIH BERUSAHA YA! haha.

namun begitu,  sekarang, syafeeka tajuddin  

--------
kepada kau, (ataupun sekalian makhluk alam yang berkaitan)

CINTA... amat mahal takrifnya itulah yang difitrah oleh Allah kepada hambanya. Cinta tertulis kepada perkataan tapi gagal dilihat pada zahirnya. kerana cinta adalah tanggungjawab dimana wujudnya kesetiaan dan kejujuran di dalamnya ingat pada yang satu.

Jujur pada yang Setia. Setia pada yang Kasih. Kasih pada yang meRindu. Rindulah pada yang 
me-SAYANG-imu.

Cinta takkan dapat kalau tiada siapa yang memberi. tapi mencari biarlah pada yang sudi. BUKAN pada yang simpati. dan MEMBERI biarlah yang baik hati bukan pada yang tidak berhati budi
pada yang tak berhati budi, renungkanlah. 

eeka din

5 comments:

fadhilmohdzin said...

cinta x semestinya memeliki..
memiliki pon x semestinya mencintai..
renung2x kanlah...

eeka :) said...

aishhh.. ye la. renunggkanlah ye juga

eeka :) said...
This comment has been removed by the author.
amir smuff said...

seriusli nie awak tulis?.waaaaaa

eeka :) said...

amir, mmg tak arr. haha