Sunday, March 13, 2011

tsunami.

sangat sangat takziah kepada rakyat jepun dan terutamanya rakyat malaysia dekat jepun. semoga anda semua tabah ye dengan bencana alam ni. 


ayah dan ibu cakap, ini semua tanda tanda kecil dah nak khiamat. sangat takut seram masa ibu n ayah cakap sebab sesungguhnya diri ini sangat ta bersiap sedia lagi nak menghadapi hari tersebut.


---------
kan masa tahun berapa dulu tuh, yang malaysia pon kene tempias tsunami tuh yang masa tuh tak da amaran pape pon, aku sekeluarga kecuali along, time tuh tengah bercuti dekat pulau pangkor. time sampai tuh kan pantai dia bersihhhh jek. putih! pastu tengah hari tuh balik la resort kan. petang tuh pergi pantai balik and tengok pantai tuh sangat berubah dalam sekelip mata! dah jadi kotor. sampah bersepahsepahan di tepian pantai. terperanjat mak cik! 


maka dengan itu. ayah pun tanya la ngan lifeguard tuh kenapa kah beginikah? maka encik lifeguard cakap kene tempias tsunami. kami sekeluarga sangat terperanjat bukan kepalang. sedang kami berenakenakan  tidur beristirehat, ruperupenya tsunami berlaku. nasib baik kene tempias jek. kalau pangkor tuh kene tsunami, astaghfirullahalazimm~ 


maka selepas apa yang encik lifeguard tuh cakap, aku dengan eera tak boleh mandi pantai yang mandi pantai. just boleh celupcelup kaki. dan yang paling tak boleh diterima dek akal, walaupon just maen celupcelup kaki, ayah suro kitorang pakai lifejacket oren tuh! walaweeh. malu gile! mest orang cakap "anak vip / menteri mana la tuh sampai pakai lifejacket kat tepi pantai" time nih, ibu ngan angah dah bantai ketawa. =.=


konklusinya: ayah saya sayang tahap melampau kepada kami!


eeka din

7 comments:

fazasyazwina said...

lifejacket? terbaek la papa u. sepp!!!

adlyn zuraimi said...

wah. cantiknya gambar tuuu
ehehe :)

eeka :) said...

awin, kannn? terbaek sangatsangatt uh. haha
malu doeeee

add: aish!

bna said...

haha.. kelaka lah korang anak beranak ni? asal pakai life jecket je? pakai ah selipar ekor duyung tuh sekali..

btw, gerak gempa bumi ni tanda besar kiamat..

eeka :) said...

haha, kalau dh pakai ekor duyung tuh, mmg kompem trus masuk surat khabar la~

tanda besar eh? takutnyaaa.

DIARYroses said...

cantiknya gambaaarrrr <3

eeka :) said...

chepam,mest bangga orang tu kalau dgr.