Thursday, April 14, 2011

Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending

okay pertama pertama sekalinya. saya dengan penuh dengan sukacita HATINYA nak memaklumkan bahawasanya PEPERIKSAAN AKHIR SEM 2 TELAH BERAKHIR SEKALIGUS MENUTUPI PROGRAM ASASI SAYA. =)

nak blog macam macam tapi bloogeer macam hapeee.. dashboard aku kuar macam neh rupannyaa


hilang selera aku nak berbloggie. aish!~
---------------------------

kembali kepada topik topik hangat selama dua minggu nih. exam final. 7 subjek. satu hari satu paper. sekali lagi diulangi 7 SUBJEK ye. terjatuh bahu aku menanggung beban. alhamdulillah. selamat dah semua itu dilaluinya. syukur masih bernafas lagi sampai sekarang. 

jangan ditanya betapa bergelutnya aku nak menghadapi 7 subjek nih. time time nih la baru nak menyesal tak baca buku. time time nih la baru menyesal keluar beronggeng. aish. memang takde guna lagi!

so sekarang ape mau cakap lagi. exam dah habes. foundation dah abes. bermula la semula kerjaya penanam anggur yang berjaya! so sekarang nih mula la nak plan ape untuk mengisi cuti 5 bulan yang panjanggg tuh. aku bercitacita nak BELAJAR MASAK la weh. insaf sikit. nih semua sebab tercabar dengan adik aku yang dah mampu masak mee bandung berdasarkan blog superbeliau. ini memang tak boleh jadi! dia yang langsong tak reti bukak itu dapur gas tak reti pegang senduk dan hanya mengenali periuk kuali melalui subjek KH dah reti masak mee bandung. haish.. jatuh la saham aku as a kakak. cis! so cuti nih nak belajar la masak. at least satu pon jadi la. haha. *sadis gile mendengarnya. cuti 5bulan. reti masak satu benda jek?*

apepon, ASASI ALAM BINA, UNIVERSITI MALAYA amat membuat corak kehidupan aku menjadi lain. menjadi lebih ekstrem. aku yang dulu kat sekolah budak 'pure' science yang bergelumang dengan science yang tak tau rupenya wujud subjek lukisan teknikal kat sekolah tu dlu, tapi melalui ALAM BINA nih memang  da membuatkan aku tau wujudnya T-SQUARE. walaupun time first dapat masuk asasi nih tuh aku memang dah redha tapi ibu aku macam berbelah bahagi, tapi akhirnya dapat jugak aku complete kan asasi nih. kadang kadang tak percaya. benda benda macam nih la yang buatkan aku rasa, cepatnya masa berlalu.










banyakk sangat kenangannn dengan mereka semua.. 
gambar pon berlambak lambak. 
semua yang terbaek. susah nak choose.

tapi dalam banyak banyak gambar, 
SAYA AMAT SUKA GAMBAR NI

u can see everyone's teeth aight? 

saya mendoakan kite semua supaya berjaya dalam apa yang kita buat.
dan insyaALLAH kite jumpa lagi time degree kalau panjang umurnya.
=)

saya sayang alambina 10/11

eeka din

p/s: dah seminggu nih QASEH  ALEESYA asyek call tanya bila nak balik. sabaar ye sayang. i'll be urs tuk 5bulan nih. totally yours.

1 comment:

Eera ♥ ♥ said...

Its okayy, takyah rasa tercabar . Dah kalah punn hahaha :P