Monday, June 20, 2011

happy ayah's dayy :)

harap harap entry nih tak terlambat lagi. hari hari adalah hari ayah. cuma time yg betul betul hari ayah jek dia upp sikit!


honestly, keluarga aku bukan jenis keluarga yang celebrate2 nih. palingpaling pon just wish jek. tuh pon malumalu jek. kan along kan? HAKHAK. yang tak malu akak saya ngn adik saya. aku nih average jek. cool beb!


sultan TAJUDDIN ADAN with her beloved princess! 

kalau nak citer pasal ayah nih even pasal ibu sekalipun, memang jenuh la.

dah 18 tahun 6bulan aku hidup, kalau nak ingat nak cakap satusatu memang tak terkira tak terlarat. betapa banyakknya perkarajasabudisumbangansokongan yang mereeka beri khas untuk anak anak.

ayahh nih suka sangattsangat cium anak dia and skrang cucu dia juga. kalau dia ciumm COOTTTCOTT *okay, hanya yg pernah merasa yg boleh imagine* but seriously. kalau dulu rimas. ingat dulu ada kawan datang nak belaja kat rumah. then belajabelaja ayah balik from somewhere ,can't remember lah!, pastu dia datang kat saya and terus cium. in front of my friend mehh! with that sound, of course. omaigosshh. malu tau tak. haha tapi ayah tanya kawan kawan saya "ayah awak ada buat mcm nih tak?" ngeh. 
maka, TAJUDDIN ADAN ialah satusatunyaa laki yang cium saya with his whole heart.

ayah nih kalau nak kejutkan anak anak dia yang gila sukatidur nih, besides the kisses, memang dah takde cara lain dia akan tutup suis kipas tuh. aku nih dah la suke berselubung bawak selimutselimut yang besar tuh. memang tak ke panas jawabnya. so, nak tanak kene la bangunn. maybe anda boleh trycubatest cara nih kelak for ur children. kalau nnt ada wujud kipas lagi lah. who knows aight?

banyak perkara yang ayah buat boleh buat saya kagum meh. ayah bukan dari keluarga yang senang, susah la maknanya. tapi ayah study hardd sbb nak change his life. takkan nak hidup susah memanjanng kan. so skrg nih he did it.. dia la yang toolong abang abang diaa adik adikdia anakanaksedara dia, kalau dorang semua dalam susah. and sometimes, i envy them especially my cousinss. sometimes okay. so skrg nih JARANG nak tengok anak lelaki yang cuba nak ubah kehidupan keluarga dia menjadi lebih baik.. kalau yang kaya tuh sebab kaya parents dia jek. kalau balik kampung, saya macam pelik kenapa takde lagi orang mcm TAJUDDIN ADAN ke in this era? aish


kat lake valley nih, ada kedai pappa rich tau. so skali tuh, ajak la kan. tapi ayah cakap " eyh. ayah tak rich la.so tak boleh makan sana. " =.= fine

ayah pernah cakap, 
"kite bukan orang senangg. kalau senang pun, senang kite senang orang susah. "

kadangkadang kalau nak mintak pape, mesti ingat benda nih. sbg penyejuk hati kalau takdpt benda yang kite nak juga.


sory kalau uda selalu buat ayah kecewa
sory kalau uda selalu tak cakap lembutlembut 
*i'm trying now. but its hard*
sory kalau uda selalu nak macam macam
sory kalau uda malas sangat. 
sorry kalau uda buat salah.

uda harap, ayah sihat sentiasaa, mampu menghadapai dugaan dan cabaran in ur life especially ur work, dan bahagiaa bersama kami kami orang yang menyanyangi anda yang anda sayangi. 
uda sukaa tengok ayah selalu pergi surau sekarangg. nasib baik rumah baru nih strategik!
=)

I feel safe when u r with me
U show me fun things 2 do
U make my  life 
much better
The best father I know is u.

TAJUDDIN ADAN <3 <3

HAPPY FATHER'S DAY TOO to my along. 


eeka din

3 comments:

aishiteru said...

EEKA.... =D

anak ayahku said...

oh..sungguh tersentuh hatiku dikala membaca bicara hati mu..lantas membuatkan ku terus menghubungi ayahku bagi menyatakan kasih sayangku padanya..semoga kamu dan ayahmu sentiasa bahgia selalu dan kekal bercium-ciuman walaupun kamu sudah meningkat dewasa dan bakal mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

eeka :) said...

aishiteru(?),
sapaa nih? =)

anak ayahku,
harapharap begituh. sayangi la ayah kite sementara masih berkesempatan.