Saturday, June 4, 2011

okay. update sikit.

from previous post, aku ada mention kan yang qaseh aleesya sakit. ingatkan sakit yang sikit sikit. but then macam sangat parah la. sebab she keep cryingg cryingg gulinggulingg. omai. sangat kesian okay. nak buli pon pause kejap.


bawak qaseh pergi klinik 3 KALI OKAY! dua doktor yang sama- klinik kita and satu doktor kat pusat rawatan az-zahra. and mereka berdua memberikan opinion yang sangat kontra berbeza. yang kat az-zahra tuh lagi la cakap dia punye perut just masuk angin. kalau masuk angin awatnya dia sakit gulingulingg. awatnya dia menangis bagai nak rak? dia kalau nangis n kalau nak bagi dia stop nangis kene sapu minyak angin. benda nih sampai dia sndr tau nak cakap "nak inyaakk inyakkk "


okay. keadaan makin tak keruan. so ibu suro along bawak esya gi hospital. jumpa specialist terus! ibu sendiri tak tahan tgk cucu dia menangis tahan sakit. ibu sendiri nangis tgk dia golegolek mcm tuh. aku mcm terkesima tgk ibu pon join club nangis. aku tak leh nangis. kene kuat! kalau semua nak nangis, sapa nk kuat kan?



dia memang akan buat macam ni kalau sakit. mcm nih ke kalau masuk angin?
=.=
dah abes satu botol minyak poo' ktorang sapu, awat tak keluar2 anginnya doktorr?

lepas jumpa specialist, rupanya ada something wrong with her intestine. her small intestine masuk dalam large intestine.dia sakit nih intussuception clickhere

so guys ,please pray for her to get well soon. 
kalau tak aku nak membuli dan dibuli dengan siapa?
QASEH ALEESYA .  <3

eeka din

p/s: we're supposed to go on vacation this weekend. but it seems like along and family tak join la. ho yeah, bilik berlebihan la pulak. sorang satu katil la nampaknyaa. HAPPY HOLIDAYY!
p/sp/s: nampak tak betapa susahnya kerja doktor. ye memang tak boleh salahkan doctor 100% sbb dia just a human who make mistake. 

3 comments:

nadieae said...

Aaaa sakitnyaaaaa. Get well soon anak buah Ekaaa.

fazasyazwina said...

kne operate ke?

eeka :) said...

@ ep, kan kite yang dah besar nih pon cakap sakit, dorg yang kecik lagilaaa.

@awin, dok eh. naseb baek.