Thursday, June 16, 2011

Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence.


akhirnya utusan yang dinantinantikan dari PASUM telah selamat sampai di peti box 96 rumah saya. bagus posmen sekarang tak sesat. dan bagus enjin moto posmen yang kuat, sebatu dari rumah dah sedar terus terjaga dari tidur dan berlari lari anak ke pagar. dan alhamdulillah saya yang mencapai surat itu dahulu sebelum ibu. ini semua adalah precautions agar ibu tidak mendapat heart attack. 


tapi almaklumlah mulut ini lagi bising tak reti ketap kuat kuat, masuk masuk jek dah jerit padahal tak bukak lagi. maka ibu yang tgh berketangketung kat dapur tuh pon terus senyap. "UDAAAAA DAH DAPAT KE?" pergh lari berdesup aku naik atas. bergegorgegor gak la tangga tuh. *hiperbola* tapi malangnya aku fail dalam nak bukak keratan tepi tepi tuh since 1st sem lagi. loser nyaaa. time first sem aku suro dr faridah aka ferra tuh tolong.  habis skrg nih ferra tade kene la suro ibu tersayang buatkn. buang energy jek lari2 naik atas.


dan ibu buka dan ibu kecewa. 
aku tersentap. 
senyap. 
maaf.


--------------------------------


result ini memang setimpal dgn aku yang bukan jenis stay up sampai memalam butaa  *kalau stay up onlineee fb tgk movie*, bukan jenis baca bukuu memanjang consistent, bukan jenis yang tekun belajarr, bukan jenis focus dgn apa yang kat lecture *daydreamingg*, bukan jenis kalau tak paham terus gelabah tatau *tp fikir tak mau examm nih*,bukan jenisnak amek tau kalau ada yang tatau kat tutorial melainkn tinggalkn blank *kalau usaha pon pergi jirang kat bilik depan tgk dia punye* ,bukan jenis yang kalau ada masa senggang baca buku *wlpn hny single bed, tetap menarik nafsu aku*, bukan jenis blaablaablaa.


nak sesal tak gune langsong. 


maka kalau lepas nih tadapat scholar, kalau along tamau sponsor, mungkin aku patut jadi babysitter sepenuh masa. palingpaling bukak taska nant. haha mmg semua budak aku pagi tapak tangan. 


tapi bersyukur la dgn apa yang dapat dan berusaha lagi dgn kuat dan ingat ibuayah dalam otak. nih tak fahrinn memanjang!




eeka din

p/s: mana la layak diri ini nak bersama dengan orang yang dapat 4rata. wake up eeka

2 comments:

kodak-kodek said...

kemon eeka... bnde tu skadar diatas paper je..tiket semata-mata.. aku bukan kate xpenting.. tp ape yg ade dlm ilmu tu lg pnting..

eeka :) said...

ngaaaaaa.. thanks boo =)
semoga boo pon brjaya nant jugaa kayy
take care=)