Wednesday, January 18, 2012

The one you love and the one who loves you are never, ever the same person


Last weekend, wedding kak Nad & Sheh. ohmaii. the whole family mcm eksaited gilaaa! untungglaah jadi anak perempuan pertama dari family belah ibu yang kahwin.. nanti sampai turn aku dah yang keberapaberapaa entah. ke-hangat-an, ke-eksaited-an dah tak sekuat mcm nih! jeles banget! 

Tapi bestnyaaa dapat jumpaa semua cousinsss amek amek gambar pakai cantik cantik. (eh, cantikk ke?) tapi yang paling sedih sebab tak dapat tengok nikah sebab ma last paper on the same dayy. hukhuk..

here is the pelamin! XD

with Tok Yem 


cousins 

peluk cehqeelah gemukss.

my sistaah! thank god i only have two! haha


saya memanjat syukur ke hadrat Illahi untuk memiliki keluarga ini.
Alhamdulillah =D

Nak tahu tentang satu benda about my family, ma biggg family. Kami bukan jenis tinggal tinggal suami. mcm mana nak cakap eh. kan ada certain couple afta dah kawin tapi macam duduk separate sebab keje dekat tempat lain lain jauh jauh gituh. kami bukan jenis mcm tuh la. mcm kak nad nih terus dia mintak tukar dari kluang to jaybee sebab husband dia kerja kat jaaybee. dan aku ingat mcm ayah dulu kerja pun selalu tukar tukar. dekat johor tuh cakap la negeri mana aku tak duduk. sampai ke kedah pernah kene pindah tu yang sekarang kat cheras nih. eh? tapi setiap kali ayah pindah, ibu tetap ikut pindah. cuma for 1-2 months la kalau duduk seperate pun itu pun macam pindah ke kedah sbb time tuh saya baru lahir. hikhik. comelnye titeww time tuh. haha. dan ingat lagi ibu pernah ulang alik naik bas dari pontian ke kota tinggi ,if i'm not mistaken, sebab lambat dapat transfer. 

Conclusionnya, kalau dah kahwin tuh buatla cara kahwin! duduk la serumaaah dekat dekat yang duduk jauhjauh juga tu buat apa. timee belum kawenn nak pulakk duduk dekat dekat selalu selalu jumpaaa bagai. kalau duduk jauh jauhh mcm mana nak rasaaa kemanisan rumah tangga tuh? aigoooo~ insyaAllah saya akan jadi macam tuh.. *eyelashes. isteri mithali. * 

segannnyaa titew >.<

eeka din

No comments: